Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η εμπορική ιστορία της οικογένειας Τατάκη στη Ρόδο ξεκινά πριν από 70 χρόνια, όταν ο Ευάγγελος Τατάκης δημιούργησε ένα πρότυπο για την εποχή εργοστάσιο κατεργασίας δερμάτων.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, η εταιρία με επικεφαλή τον Νικόλαο Τατάκη έκανε στροφή στην εισαγωγή και διανομή για την περιοχή της Δωδεκανήσσου αλκοολούχων ποτών, μπύρας και οίνων μεγάλων οίκων του εξωτερικού.  

Το 2003 το ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα του Νικόλαου Τατάκη τον οδήγησε στη δημιουρία ενός μικρού οινοποιείου, στο χωριό Γεννάδι της Ρόδου.

Σήμερα η εταιρία διατηρώντας την οικογενειακή της μορφή, με το brand name Tatakis Wines ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή και διανομή ποιοτικών οίνων. 

Η Tatakis Wines προβάλει τον τοπικό χαρακτήρα της και την ιστορία του τόπου της, στηρίζοντας καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πραγματοποιώντας γευσιγνωσίες παντρεύοντας την παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτική κουζίνα με τα εμπνευσμένα κρασιά της.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Το οινοποιείο της οικογένειας Τατάκη βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, στο χωριό Γεννάδι 64 χλμ από την πόλη της Ρόδου και 14 χλμ από το ιστορικό χωριό και την Ακρόπολη της Λίνδου. Εκεί οινοποιούνται με ιδιαίτερη φροντίδα, παραδοσιακές μεθόδους αλλά και μοντέρνα αντίληψη, ελληνικές τοπικές ποικιλίες σταφυλιών όπως Αθήρι, Αμοργιανό και Μοσχάτο αλλά και διεθνείς ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay.

Η Tatakis Wines επενδύει συστηματικά σε τεχνολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τη σωστή διαχείρηση των φυσικών πόρων. Οι συνεργαζόμενοι αμπελώνες βρίσκονται στα ορεινά χωριά Έμπωνα στους πρόποδες του βουνού Αττάβυρος που με υψόμετρο 1.250 μέτρα απότελεί το ψηλότερο βουνό της Ρόδου, τη Σάλακο στους πρόποδες του όρους Προφήτης Ηλίας αλλά και στις παραθαλάσσιες Φάννες.  Σκοπός της Tatakis Wines είναι η αναγέννηση των τοπικών ποικιλιών Αθήρι Ρόδου και Αμοργιανού.